Skip to content

Hiep hiep hoera!

LIFE ON SNEAKERS

In maart vorig jaar las ik een verhaal dat mij stimuleerde om te beginnen bloggen. Ik ontdekte de blog van Evi Renaux en ook haar boek Life on sneakers . Het boek wilde ik eigenlijk cadeau doen aan een collega, maar dat was ik bij de bestelling vergeten door te geven. Daar stond het dan, op pagina 4: ‘Voor Evelien’… Aiiii! Maar niet getreurd: de mooie lay-out en toffe quotes wekten mijn nieuwsgierigheid en ik begon zelf te lezen. Kort samengevat (opgelet, spoiler alert!): in het boek vertelt Evi haar verhaal van jonge, hippe zakenvrouw op hakken naar chronisch zieke (nog altijd zeer jonge) vrouw op sneakers. En dat verhaal is best wel heavy,  maar tegelijk ook inspirerend en hoopgevend.

Life on sneakers is een verhaal dat iets teweegbrengt. De vraag die Evi aan de lezer stelt, liet ook mij niet los. Wat als jij morgen niet meer kunt doen wat jij altijd deed? Wat als je leven ineens op zijn kop staat? Heb jij dan een plan B? Niet veel later ging ik achter mijn laptop zitten en registreerde ik de URL voor Good food good people good times. Dat blogidee waar ik al jaren mee rondliep, dat moest er dan maar eens van komen! Niet dat mijn leven op zijn kop stond (alhoewel, met die twee kleintjes in da house…), maar omdat ik besefte dat je je dromen en ambities niet moet blijven uitstellen. Dus: bedankt Evi, voor dat kleine duwtje in de rug dat ik nodig had! En ik ga alvast je nieuwste boek Plan B in pre-order bestellen. Deze keer opzettelijk met ‘Voor Evelien’ erin 🙂

IMG_0560

Eén jaar bloggen, dat vraagt om taart (no birthday without cake!) en om een terugblik.

THE PEOPLE

Ik heb tijdens mijn jaartje bloggen fantastische mensen ontmoet. Of neen, fantastische vrouwen. Blijkbaar lopen er in foodblogland weinig mannen rond (gelukkig was ‘het ontmoeten van nieuwe mannen’ nu ook niet meteen het doel van mijn blog :-)).

Om te beginnen de drie dames die ik geïnterviewd heb: Fran, Christine en Helena. Drie gedreven, gepassioneerde vrouwen die elk op hun manier met eten bezig zijn. De kookdemo’s van Christine zijn ondertussen een vaste waarde geworden in mijn agenda. En ook Fran en Helena zijn echt wel goe bezig.

Next up: de mede-foodblogsters die ik gaandeweg leerde kennen. Karolien van Karola’s Kitchen, Annelies van Een Lepeltje Lekkers, Carla van Mijn Puur Leven, Stefanie van Foodlove en Miriam van Hap & Tap. Stuk voor stuk topvrouwen die mij elk op hun manier inspireren. Met hun gerechten, met hun foto’s, met hun verhalen.

En last but nog least jullie, mijn volgers! En ja, daar zitten wél enkele enthousiaste mannen tussen 🙂 Het is ongelofelijk tof hoe jullie met mij meeleven. Niets doet mij meer plezier dan wanneer ik te horen krijg dat een gerecht gesmaakt heeft of dat een verhaal fijn om te lezen was. Bedankt ook om mij recepten door te sturen, om mij info over toffe activiteiten te bezorgen of om mij te laten weten dat er ergens een wedstrijd loopt (en dan keihard mee te supporteren). Het is hartverwarmend!

DE EVENTS

IMG_8580

Je eerste keer, die vergeet je nooit. Mijn eerste foodblogevent was op uitnodiging van  communicatiebureau Parlez en Almdudler, dé frisdrank uit mijn jeugd (oh nostalgie…). Ik weet nog hoe zenuwachtig ik was toen ik naar Table d’Alix aan het wandelen was, waar ik voor het eerst enkele foodbloggers ‘in het echt’ zou ontmoeten. Gelukkig hebben ze mij die avond niet ‘opgegeten’. Er was dan ook heel wat ander lekkers om van te proeven: een buffet vol hapjes waarin de Almdudler-kruiden verwerkt waren. Foodpairing met Almdudler: I like!

Ik mocht het afgelopen jaar ook naar de lancering van Wonky dips en naar de openingsavond van Otomat, een hippe pizzazaak in Gent. Jaren geleden (ik durf niet uit te rekenen hoeveel) verzorgde ik samen met Gert, de manager van Otomat, de bediening op het terras van Brasserie De Kring in Zottegem, een zalige vakantiejob! Hij studeerde toen architectuur en ik Germaanse, maar we wisten allebei dat we ‘ooit iets met eten zouden doen’. We hebben woord gehouden 🙂

DE WEDSTRIJDEN

img_7442 thumb_IMG_1651_1024

Ik nam het afgelopen jaar deel aan een aantal wedstrijden en … sometimes I was lucky! Zo mocht ik in de zomer dankzij een wedstrijd van Gandaham naar een workshop gehaktballen maken met Wim Ballieu. Een hele leuke en lekkere dag die ik samen met mijn zus beleefde. En via de blog Een Lepeltje Lekkers mocht ik onlangs op city-trip naar Rome! Samen met Joske drie dagen kinderloos rondslenteren en terrasjes doen… zalig! Dankuwel ook aan opa en oma voor de goede zorgen op het thuisfront. De culinaire Rome-tips zitten al in mijn hoofd, nu nog de tijd vinden om ze neer te schrijven…

DE BOEKSKES

Dankzij mijn blog heb ik ook al een paar keer ‘in de boekskes’ gestaan. De eerste keer was rond mijn verjaardag (eind januari) voor de rubriek ‘Hoe maakt u het?’ van Weekend Knack. Ik maakte drie vegetarische auberginegerechten, waaronder de Melanzana alla Parmigiana van de blog. Een ander bloggerecht, andijvie met ajuinsaus en spekjes, werd in maart gepubliceerd in de budgettoppers-editie van Libelle. Grappig om die Baaigemse boerenkost plots paginagroot in een tijdschrift te zien staan. En jammer dat mijn meme dat niet meer heeft mogen meemaken. Wat zou ze fier geweest zijn!

IMG_2091

Wie graag wil weten met welk pastagerecht Joske 16 jaar geleden bewees dat ook de liefde van de vrouw door de maag gaat, moet in april naar Spar voor het Kook magazine. Kleine hint: er komt pasta, mascarpone en pancetta aan te pas en ook wel wat verse groentjes. Sounds yummie, niet? Ook het mei-nummer van Spar wordt interessant, vooral voor wie houdt van de keuken uit het Miden-Oosten. Ik was aanwezig op de kookworkshop waar de foto’s genomen werden en ik kan nu al zeggen dat alle gerechten top waren! Mezze, couscous, tajine, … You name it, we made it!

DE TOEKOMST

Eén jaar bloggen, dat vraagt ook om een blik vooruit… Toekomstplannen voor de blog?

 1. Een video-projectje realiseren (er zit al iets in de pijplijn…)
 2. Mijn recepten lanceren op Pinterest (al deels aan begonnen)
 3. Stefanie van Foodlove interviewen (mét een primeur!)
 4. Mijn idee voor een kookboek verder uitwerken (dat is nog helemaal in de I have a dream-fase, dus zeker niet voor direct). Stay tuned!

Ik zal in de toekomst ook af en toe afstappen van het concept ‘verhaal + recept’. Zo kan ik wat frequenter bloggen en  dus meer recepten met jullie delen. Elke week een verhaal én recept bloggen is gewoonweg te ambitieus. Ik moet naast het koken, fotograferen en schrijven namelijk ook nog werken, moederen, een sociaal leven leiden en slapen (liefst veel slapen). En paradoxaal genoeg: hoe meer leuke ervaringen ik dankzij de blog beleef, hoe minder tijd er is om effectief te bloggen. Maar geen nood voor wie vooral de verhalen volgt: die zullen zeker niet verdwijnen (daarvoor schrijf ik veel te graag)!

Tot slot na 1 jaar bloggen nog een dikke dankjewel aan mijn drie foodies @home, die al eens wat langer op hun eten moeten wachten (‘Mama, moet jij daar eerst een foto van nemen?’), die al eens iets experimenteler voorgeschoteld krijgen, die mij sinds het bloggen ’s avonds wat meer moeten missen … Merci  voor al het geduld en om mijn trouwste supporters te zijn! (Soms krijg ik zelfs een applausje aan tafel, echt!)

DE VERJAARDAGSTAART

Zoals ik al zei: no birthday without cake. In juni vorig jaar vierde Olivia haar eerste verjaardag in dezelfde maand als Tarte à Moi en mocht ze figureren in een grappig filmpje voor dat taartenmerk. En toevallig organiseert Tarte à Moi nu rond de verjaardag van mijn blog een wedstrijd. Wie de beste taart bakt, wint een tuinfeest én de taart wordt opgenomen in het assortiment van Tarte à Moi. Let’s bake a cake! Wie duimt mee?

Cheesecake met bosbessen (glutenvrij en no-bake)

IMG_2218

INGREDIËNTEN

Bodem

 • 120 g zachte dadels
 • 120 g gemengde noten (60 g cashew en 60 g pecan)
 • 70 g havermout
 • 45 g kokosolie, gesmolten

Beslag

 • 250 g Philadelphia roomkaas
 • 250 g mascarpone
 • 250 ml volle room
 • 5 el bosbessenconfituur (150g)
 • 300 g verse bosbessen
 • zeste van 1 citroen
 • zeste van 1 appelsien

BEREIDINGSWIJZE

IMG_2231

Bodem

 1. Maal de noten, dadels, havermout en kokosolie in een keukenmachine of blender.
 2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en doe er de ring rond.  Het papier zal zich mooi opspannen over de bodem als je de ring sluit.
 3. Vul de bakvorm met het mengsel en druk goed aan.
 4. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de volgende stap voorbereid.

Beslag

 1. Meng de roomkaas met de mascarpone, de bosbessenconfituur en de zeste van citroen
 2. Klop de room op en meng onder het kaasmengsel.
 3. Meng 100 g verse bosbessen onder het beslag.
 4. Giet het beslag in de springvorm
 5. Laat minstens 4 u (liefst 1 nacht) opstijven in de koelkast.
 6. Ontvorm de cheesecake en werk af met verse bosbessen en zeste van 1 appelsien.

 

 

 

 

 

 

2 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: