Spring naar inhoud

Good food good people good times

Schermafbeelding 2016-03-05 om 15.01.19

Good food

Waarom ik zo graag kook? Gewoon, omdat ik zo graag eet. Dat is al zo van kleins af. Ik groeide op in de familie ‘eet’ met een papa die verse groenten kweekte en een mama die elke dag verse kost op tafel toverde, met veel gezonde groentjes (zoals ze het nog steeds met veel enthousiasme zegt). Al bakte ze ook wel elke zondag een taart, samen met meme, onze mater familias en een foodie in hart en nieren nog voor dat woord was uitgevonden. Ook zus is een echte keukenprinses die kooklessen volgt en een eigen kookklubje heeft. Lekker en (meestal) gezond eten, it runs in the family.

Good people

Eten is voor mij onlosmakelijk verbonden met goed gezelschap. Als anderen genieten, geniet ik ook, zowel achter mijn fornuis als aan de (feest)tafel. Vrienden en familie: ze houden allemaal van eten en drinken. We hebben niet veel nodig om samen te komen en een fles bubbels te kraken of een BBQ aan te steken. Ook op doordeweekse dagen heb ik een heel dankbaar publiek in huis. Weinigen kunnen zo smakelijk eten als Joske – mijn allergrootste fan – en Julie, mijn oudste dochter en tevens de grootste olijven-freak die ik ken.

Good times

Good food + good people = good times! Om er maar een paar te noemen: de wekelijkse apero op vrijdagavond (met, jawel, olijven!), home-made chili con carne op Werchter, de zelfgemarineerde ribben van BBQ-king Bert, de jaarlijkse familiebrunch voor mijn verjaardag, een Cosmo op het terras van de Godot, een pastasalade met wijntje op ons eigen terras (zeker de eerste van het jaar!). Ook op reis zijn er maar drie vereisten voor good times: fijn gezelschap, mooi weer en lekker eten!

2 antwoorden »

  1. Evelientje, schitterende start van je blog, met een allesomvattende en veelzeggende titel. We zijn al benieuwd naar het vervolg en het recept proberen we eerstdaags uit.
    Nog veel schrijfplezier!
    Tante Annie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: