Spring naar inhoud

About me

Schermafbeelding 2016-03-05 om 15.21.53

Ik ben Evelien Van Renterghem, geboren in het landelijke Baaigem als lid van de familie ‘eet’. Sinds een paar jaar roer ik in de potten in Melle. Mijn dagelijkse kost is voor Joske, uitgeweken kempenzoon voor wie de uitdrukking ‘de liefde van de man gaat door de maag’ werd uitgevonden (lucky me!). Ons verhaal begon meer dan 15 jaar geleden op taalkamp in – echt waar – de keukenploeg. Sinds een paar jaren schuiven ook twee kleintjes mee aan tafel: dochters Julie (°2013) en Olivia (°2015). Door hun komst zeggen we tegenwoordig vaker ‘daar moeten we eens gaan eten’ dan ‘daar zijn we gaan eten’, maar hun vrolijke aanwezigheid aan de keukentafel maakt gelukkig veel goed.

In mijn stoutste dromen ben ik eigenaar van mijn eigen hippe broodjes-/soep-/koffiebar in een authentiek en trendy ingericht pand in Gent (where else?), maar mijn job bij Reli Vakantiewoningen is absoluut the next best thing. Teksten schrijven, nieuwsbrieven versturen, Reli vertegenwoordigen op social media: you name it, I do it!

Naast mijn passie voor koken loopt ook een passie voor taal als een rode draad door mijn leven. Dit resulteerde in een studie Germaanse Talen in Gent en journalistiek in Brussel. Verder word ik ook nog gelukkig van mooie foto’s (ooit volg ik nog een cursus), van mooie kleren (ooit wordt online shoppen weer echt shoppen) en sinds begin dit jaar – goede voornemens weetjewel – zelfs van fitnessen (ooit ooit ooit heb ik dat strakke lijf van mijn dromen).

Met deze blog wil ik mezelf uitdagen om te schrijven, om appetijtelijke foodfoto’s te nemen, maar vooral om creatiever en gevarieerder te koken. Jamie, Carluccio, Pascale en de Jerre (om er maar een paar te noemen): het wordt tijd dat ze wat vaker uit de kast komen. Enjoy!

4 antwoorden »

  1. Veelbelovende blog. Vlotte schrijfstijl. We worden ongetwijfeld trouwe volgers van jouw blog. We weten immers dat je kan koken als de beste. Je hebt dan ook elke dag fijnproevers aan je tafel. We willen je graag uitdagen om vooral ‘snelle’ , ‘gevarieerde’ en ‘gezonde’ voeding op tafel te toveren, precies wat mensen van jouw generatie nodig hebben. Veel succes! Je grootste Baaigemse fans, tevens ook lid van de familie Eet.

    Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: